Вход Регистрация Вход чрез Facebook
МЛМ и да кажеш ДА на себе си
Повечето хора тръгват с една пълна кошница с розови фантазии и очаквания за бързи печалби в мрежовия маркетинг и след няколко отказа от страна най-вече на близки и познати, решават, че това нещо не работи.
 
Малко са осъзнатите начинаещи в бизнеса, които ще прозрат, че зад всяко НЕ се проектират техните собствени страхове, блокажи и притеснения.
 
Ако искаме другите да ни приемат, да ни „видят и чуят“, е нужно ние сами да достигнем до тази дълбочина на разбиране на начинанието ни, на мотивите ни за дейността ни, за мисията, която влагаме.
 
Едва когато ние сме напълно осъзнати относно нашето ЗАЩО да се занимаваме с този вид дейност и продукти, едва когато сме поели отговорност за влиянието, което можем да имаме върху своя живот и този на другите, чак тогава ще можем да променим количествено и качествено резултатите ни в компанията, която сме избрали. Важно е да съзнаваме дали зад отговорите на въпроса ЗАЩО стоят мотиви, продиктувани от любов или по-скоро сме в позиция на недостиг, на страх, на съмнения...
 
Вярвам, че с всяко свое действие ние имаме два избора  - да обогатяваме своя живот и живота на другите с още повече изобилие или да не го правим.
 
Ако решим да наблюдаваме реакциите, обратната връзка от хората, с които се срещаме, с които работим или на които представяме бизнеса, продуктите и поканата ни да се присъединят към нас, тогава можем да си извадим много точни изводи къде и какво блокираме в себе си. И когато достигнем до това да кажем ДА на себе си, на желанието да помагаме, на стремежа да се развиваме, да успяваме, да получаваме и да даваме, на правото ни да сме щастливи, изобилни и удовлетворение, тогава и всеки, който срещаме ще е привлечен от позитивността ни, от увереността в собствената истина, от възможността да се почувства част от подобна общност и да комуникира с такъв тип хора.
 
За да се разблокираме, можем да си отделим няколко минути и да си отговорим на следните въпроси:
 
1.      Аз вярвам ли в това, което правя? Или просто си говоря...
2.      От какво ме е страх най-много в тази дейност?
3.      Пристъпвам ли към действия или нямам смелостта да направя първата крачка?
4.      Какви оправдания си измислям, за да не правя нищо в насока развитие на дейността ми?
5.      Щастлив ли съм в момента, използвам ли потенциала си оптимално и какво повече искам в живота си?
6.      Мога ли да съм честен към себе си и спонсора ми и да му споделя отговорите на тези въпроси и да го помоля за асистенция в процеса?
 
Колкото по-осъзнати и искрени към себе си и другите ставаме, колкото повече избираме себе си и това, което внася радост и удовлетворение в живота ни, толкова повече ще получаваме нови възможности, ще срещаме позитивни хора и ще постигаме повече. Единственият начин е да позволим това да се случи и да се отворим към това, което наистина желаем...
Е, в крайна сметка, ако ние не кажем ДА на себе си, как можем да очакваме от другите да го направят?! 


Източник : Деница Андонова