Вход Регистрация Вход чрез Facebook
Маркетинг трик или глупава постъпка
Тъй като целта ми не е да уронвам авторитета и да създавам лош имидж, ще ви спестя името на популярната българска верига сладкарници.

Целта ми е да не се поддавате на евтини маркетинг трикове, нито да си позволявате подобни във вашия бизнес, тъй като щетите от тях са много по-големи от приходите ;)

 
Купувате си така нашумелите и популярни - Френски макарони на цена 70.00 лв. за килограм и разбира се ви ги поставят в красива кутийка, която ви се дава "безплатно"! Но колко всъщност струва кутийката и маркетинг трик ли е това или техника дразнеща и губеща клиенти?
 
Аз лично си направих труда да измеря грамажа на малката картонена кутийка, която продавачката твърдеше, че била безплатна. Оказа се, че кутийката не само, че не е безплатна, а е и доста скъпа.

При себестойност не повече от 0,07 лв.  кутийката се продава на всеки клиент, на цена от около 1.12 лв. и то без клиентът да заподозре тънката измама.

Оказа се, че въпросната красива кутийка, тежи около 16 грама!  А всеки знае, че 0,016 кг. по 70.00 лв. каквато е цената на макароните прави 1,12 лв.
 
Така, ако си купите само един сладка за да я опитате, ще трябва да платите нейната цена, която е около 1,20 лв. + цената на „безплатната“ кутийка, която е около 1,12 лв.! 
 
Не правете подобни „маркетинг трикове“, ако искате да градите мрежа от лоялни клиенти, което от друга гледна точа е единствена възможност бизнесът ви да е печеливш.
 
България е изключително малък пазар със силна конкуренция в повечето сектори и няма как да разчитате само на нови и нови клиенти, затова е от изключително значение да пордавате повече от веднъж :)
 

Ако статията ми ви харесва, моля, коментирайте, споделяйте и лайквайте :)

Благодаря ви за отделеното време.


Източник : Радослав Благоев