Вход Регистрация Вход чрез Facebook
Капитан ли сте на собствения си живот?
Цялостен курс по лични финанси стартира на 7 октомври
 
Някакъв  човек без нужното образование, станал наследник на кораб. Той не бил виждал никога море, не знаел нищо за мореплаването и навигацията, но решил да предприеме пътешествие по море и да управлява сам кораба.
 
Корабът бил готов и самозваният капитан наредил екипажът да продължава да изпълнява всекидневната си работа, тъй като многочислените и многообразни неща объркали любителя моряк. Но веднъж излезли на открито море, работата станала по-проста и самоназначилият се капитан имал време да забележи това, което ставало.
 
Движейки се по палубата, той видял човек, който въртял някакво колело ту на една, ту на друга страна.
 
— Какво си играе този човек там? — запитал той.
— Това е кормчията. Той управлява кораба.
— Хм, не виждам защо си губи времето цял ден. Пред него има само вода и, струва ми се, платната са достатъчни, за да движат кораба напред. Когато се появи земя или някой кораб, тогава ще има достатъчно време да се избегне сблъскването.
 
Наредбите му били изпълнени и малцината, които останали живи след настъпилото корабокрушение, имали възможност да си спомнят за глупавия капитан, който смятал, че корабът може сам да се управлява.
 
Ще кажете, че такъв човек никога не е живял и имате право. Но това не значи, че не може да съществува подобна глупост.
 
Вие не бихте били толкова глупави, нали? Помислете за миг. Не управлявате ли нещо по-крехко и по-сложно от всякакъв кораб — вашия собствен живот? 
 
Не оставяте ли случайни събития и безцелни срещи да направляват живота ви по пътища, които вие никога не бихте избрали по ваша воля?
 
Капитан ли сте, наистина, на собствения си кораб и направлявате ли го към сигурно пристанище на богатство, личностно развитие и успех?
 
Какво да направите, за да заживеете живота, който винаги сте искали? 
 
Как да постигнете целите си – за вас и за децата си? Само с позитивно мислене и мотивация не става. Трябва да увеличите стойността на най-големия си актив – вие самите. Най-лесно и устойчиво е да се образовате. Една китайска мъдрост гласи:
 
“Ако правите планове за година напред – засадете ориз, ако правите планове за десетилетие – отгледайте дърво, ако правите планове за цял живот – образовайте се”.
 
Има един предмет, обаче, който не се изучава в училище, въпреки че на всички нас ни се налага ежедневно да прилагаме знанията от него. Знаете ли кой е той? Да, управлението на личните финанси или финансовата грамотност.
 
Защо е важна финансовата грамотност?
 
Тази нова реалност във века на технологиите и огромния обем информация, която ни залива всеки ден, изисква от нас нов вид знания за финансите и умното им управление, които отиват отвъд нещата, на които са ни научили нашите родители. Така, финансовата грамотност се е превърнала в една от основополагащите умения на човека от 21 век, защото качеството ни на живот и това, какво ще постигнем в него зависят до голяма степен.
 
Светът заговори за финансовата грамотност след като Робърт Кийосаки публикува своята книга „Богат татко, беден татко“ през 1997 година (ако не сте я чели, препоръчваме ви да го направите). От тогава милиони хора са чели неговите книги и са играли неговите образователни игри. Въпреки че, идеите му са доста мотивиращи, хората си казват „Звучи добре, но как да го направя, какви стъпки да направя, за да стигна до финансовото благополучие?“, “Това приложимо ли е в България?”, “Информацията не е ли остаряла вече?”.
 
Какво не ни казва Кийосаки?
 
Ако и вие си задавате същите въпроси, то цялостния курс за управление на вашите пари „Какво не ни казва Кийосаки?“ е за вас. В него ще ви дадем нужните знания, умения и конкретни стъпки, за да приложите неговите идеи на практика в България. Ще научите как всъщност работят ипотечните кредити, фондовите борси, взаимните фондове и другите инструменти от света на инвестирането.
 
Какво е различното в този курс?
 
Конфуций казва “Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”. Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игра. В нашия курс сме заложили освен 3 практически работилници, в които ще разгледаме конкретни казуси и финансови продукти, и много игри, които ще ви помогнат по-лесно да усвоите новите знания за вашите пари и света на финансите.
 
Същността на курса е да се усвоят новите знания и умения до превръщането им навик за прилагане в реални ситуации от личния живот или бизнеса.
 
Начина на поднасяне на информацията в този курс включва:
 
- Теория – не повече от 40%.
- Демонстрация на техниките.
- Много практика под формата на упражнения, игри и моделиране на реални ситуации.
- Разглеждане на казуси на участниците за тяхното разрешаване.
- Задачи и насоки за самостоятелна работа на всеки от курсистите, подкрепа и обратна връзка от групата и водещия.
- В практическите упражнения са включени много казуси и примери от личния опит на водещите.
 
След курса ти ще си:
 
● Ще си по-самоуверен и ще си повишил своята финансова грамотност.
● Избрал целите си за бъдещето и ще си разработил план за постигането им.
● Ще си намерил своята стратегия за инвестиране и най-подходящите за теб инструменти.
● Ще се ориентираш по-лесно в океана от финансови продукти и ще може да взимаш рационални решения за своето бъдеще.
 
За кого е курса:
 
За  всички хора, които мислят, че трябва да променят нещо, за да живеят по-добре и да увеличат своето богатство.
За всички заети професионалисти, които нямат достатъчно свободно време, за да се грижат за умното управление на парите си.
За хората, които искат да направят първата крачка в света на личните финанси и се нуждаят от подкрепа и напътствия.
За хората, които имат депозити и търсят по-добра доходност за своите спестявания.
За всички, които искат да излязат от омагьосаната въртележка “работа – вкъщи – по-високи доходи – по-високи разходи – мизерна пенсия”.
 
Какво ще получа от курса?
 
Цялостния курс по лични финанси е разделен на 10 модула с продължителност от 3 астрономически часа. Всеки модул включва 2 обучения по съответната тема, като започва в 18.30 часа и приключва в 21.30 часа с една почивка от 10 минути. В курса са предвидени две практически работилници, в които ще работим по конкретни казуси и финансови продукти. За всеки модул е предвидена кафе-пауза.
 
Кои са лекторите на курса?
 
Нашите лектори са утвърдени имена в областта на управлението на личните финанси, инвестициите, застраховането и банковото дело. Освен с теоритичните си знания, те са хора от реалния бизнес и ще ви дадат много практически казуси, с които са се сблъскали в професионалната си дейност.
 
Допълнителна информация за курса, програмата, лекторите и какви подаръци ще получите, ако се запишете може да намерите на „Какво не ни казва Кийосаки?”
 

Източник : SmartMoney