Вход Регистрация Вход чрез Facebook
Как да оценим потенциалните възможности на бизнес идеите?
Много предприемачи са претърпели провал точно защото са страдали от липса на умения да анализират и оценяват своите бизнес идеи. Специалистите са на мнение, че преди да започнете нов бизнес, вашата идея трябва да премине серия от тестове и въпроси.

Ето едни от най-важните:
  • Отговаря ли вашата бизнес идея на нуждите на пазара?
  • Има ли достатъчно търсене за продукта или услугата?
  • Създаването на вашия продукт или услуга осъществими ли са икономически?
  • Ще има ли достатъчна възвращаемост инвестицията при стартиране на този нов бизнес?
Разбира се, това са само някои от първоначалните въпроси, които трябва да си зададете. Има още много.  Но големият въпрос, който един предприемач трябва да си зададе, това е дали в крайна сметка този бизнес ще генерира достатъчно големи приходи. Идеята е проста – при всички случаи вие трябва да имате продукт, който генерира приходи, по-големи от разходите, изразходвани за създаването му? Помислете добре. Какви инвестиции ще ви са необходими и какви ще са вашите печалби?


Вземете книгата Levels UP на Радослав Благоев и научете как да превърнете идеите в бизнес, а мечтите в реалност!Ето още малко „храна за размисъл“: Кое прави вашата бизнес идея по-добре от другите? Уникална ли е тя или вече има подобен продукт / услуга и вие ще трябва да се справяте с вашия бизнес в условията на жестока конкуренция? Имате ли права върху интелектуалната собственост, които да дадат на вашата бизнес идея предимство?

Пазарът

Оценете пазара. Кои ще бъдат вашите потребители? Имат ли нужда те от вашата бизнес идея? Можете ли да задоволите техните нужди? Ако пазарът вече е наситен вие трябва да помислите какво ново да предложите, за да реализирате желаните приходи.

Потенциалът

Когато оценявате вашите бизнес възможности, мислете за потенциала. Ще има ли достатъчно добро финансово възнаграждение? Виждате ли пазарът като потенциално разрастващ се за продукта? Има ли и други, които също вярват във вашите бизнес идеи?

Като предприемач, вие носите голяма отговорност и трябва да обмислите много внимателно всички детайли. Дори и да разполагате с чудесна бизнес идея, трябва постоянно да бъдете изобретателни. Нека и други се ентусиазират за реализацията на вашите идеи. Най-важното е обаче, никога да не пренебрегвате времето, отделено за извършване на правилна и реалистична оценка на бизнес възможността. Само след като сте абсолютно убедени, че идеята си я бива, можете да си позволите да инвестирате време и пари.
 Запишете се за безплатна Бизнес кучинг сесия с Радослав Благоев още сега, като изпратите e-mail на blagoev@levelsup.net с вашите имена и свободен текст.

 


Източник : Радослав Благоев