Вход Регистрация Вход чрез Facebook
Започване на собствен бизнес в сферата на производството
Тук трябва да се вземат под внимание няколко фактора, които играят ключова роля за успеха. Може и да е вярно, че голяма част от най-успешните предприемачи не следват точно установените правила, но е важно да сте наясно също, че има някои правила, които трябва да се следват задължително.

Започването на собствен бизнес в сферата на производството е добра идея, но само ако знаете как да я реализирате.

Първото и най-важното от всичко е, разбира се, идеята. Вие вече най-вероятно вече знаете какво бихте искали да произвеждате. Това, което е от съществено значение е да сте абсолютно сигурни, че продуктът, който искате да се произвеждате е действително необходим на пазара. Естествено, няма пълна гаранция, че хората ще харесат вашия продукт, обаче, това е риск, който всеки предприемач трябва да поеме.

Втората стъпка при започване на дадена производствена дейност е изборът на терен за производство. Ако говорим за малък бизнес, вашият дом или гараж е икономически най-изгодното решение. Само трябва да проверите законовите и подзаконовите актове, за да видите дали няма някакви специфични условия, които да възпрепятстват превръщането на вашия дом в поле за производствена дейност. Ако има такива, ще трябва да намерите друго подходящо място. Изборът зависи от вашите нужди и разбира се, бюджет, но е препоръчително да се търси място с вече съществуваща инфраструктура, защото това значително ще намали разходите за производствени съоръжения.

Третата стъпка е да се определи какви машини и / или оборудване ще ви бъдат необходими. Намирането на най-доброто решение често не е  лесна задача, тъй като то изисква да се открие перфектния баланс между качество и цена. Понякога може да се почувствате изкушени от ниска цена, но експертите са категорични, че  не е добра идеята да спестявате от разходите за машини и оборудване. Един грешен избор не само ще се окаже изключително скъп в дългосрочен план, но също така може да наложи и определени компромиси с качеството на вашите продукти, а това вече е пагубно.

Четвъртата стъпка е да предвидите достатъчно време, за да проучи внимателно законите , които се отнасят за вида дейност, която ще развивате и да се информирате отлично какво трябва да се направи, за да получите всички необходими лицензи. Тази част обаче може да отнеме много време и енергия, така че, имайте го предвид. За съжаление, неизбежно трябва да преминете през бюрократичния лабиринт, ако искате да станете предприемач.

Последната стъпка е да получите необходимите средства за вашата идея. Има няколко опции да се сдобиете с капитал и да започнете собствен бизнес в сферата на производството. Помислете за банков кредит или пък кандидатствайте по някоя от многобройните програми за отпускане средства за малкия и среден бизнес по европейските програми. Кой от вариантите е най-добрият, зависи от много фактори и единствено вие сте в състояние да прецените това най-добре.


Източник : Нина Стоянова